2
(1)

Malvina Cservenschi este o cunoscuta prezentatoare de stiri la TVR1 (din 2003 pana in prezent), ea incepand initial ca prezentatoare sectiunea meteo. Acum are un mic start-up de bratari creatie personala, prin care ajuta oamenii sa isi indeplineasca dorintele. Lucreaza de la 7 dimineata pana la 12 noaptea, dar este foarte vesela, deschisa, doritoare sa ajute si foarte determinata sa reuseasca. Este o placere sa vorbesti cu ea. Si, da, ne-a confirmat ca o sa vina la intalnirile StartEvo, sa ajute oamenii sa evolueze accelerat 🙂

Cateva spicuiri din povestea pe care Malvina Cservenschi care ne-a spus-o la StartEvo 🙂

Imi place sa cred ca povestile au un final fericit, chiar daca mai exista anumite obstacole pe care trebuie sa le depasesti. Dar pana la urma asta e farmecul povestii. 🙂

Am facut 5 ani de sah la clubul Patria din Severin. Acest sport mi-a pus in ordine anumite lucruri in viata. Anumite reguli si principii dupa care mi-am ghidat toata viata. Viata mea este ca o tabla de sah. Lucrurile simple in viata sunt foarte importante, precum pionii.

Cand faci o mutare trebuie sa te uiti in toate colturile tablei, pentru ca nu stii de unde o sa fii atacat.:)

Sahul te ajuta foarte mult in viata.

Imi place sa ii invat pe copii sa joace sah

Am facut liceul la Drobeta Turnu-Severin.

Scopul meu era sa merg la Bucuresti.

Toata lumea ma intreba cand eram mica: “Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare.” Nu stiu, o sa vad, o sa descopar.

La facultate (Limbi si Literaturi Straine) am mai facut o reclama, doua treci, ca sa mai imi platesc din studii…

Mi-am dorit sa raman in Romania. Dar nu mi-am gasit de munca si m-am hotarat sa ma duc unde era familia mea.

Intr-o dupa masa mi-a sunat telefonul. Era Albertina care m-a rugat sa vin la un casting, pentru rubrica meteo. Nu am avut nici o emotie (probabil pentru ca nu vroiam sa fac lucrul asta). Nu mi-am dorit sa fac televiziune, dar s-a intamplat.

In 2003 am intrat in televiziune, la meteo. Si acum sunt tot in televiziune. Dar am capatat foarte multa experienta in redactia de stiri, pe teren, facand diferite rubrici, luand interviuri, scriind texte, samd. Experienta este cea mai buna invatatura.

Daca as fi din nou la liceu sau la facultate, m-as angaja ORIUNDE. A munci si a castiga bani nu este o rusine, chiar de catre copii care au o situatie financiara buna. Numai ca la noi nu se pune in practica asta.

Ii incurajez pe toti care sunt pe bancile scolii sa lucreze.

Dupa 2 ani jumate la meteo am zis ca vreau sa trec la stiri. Am dat o proba si am reusit. Am demonstrat ca pot sa fac si asta. Am trecut pe la toate orele, pe la toate jurnalele posibile, ma motiveaza ceea ce fac.

Daca esti informat si documentat poti sa reusesti in viata in tot ceea ce iti propui.

Pe de alta parte vroiam sa mai fac ceva. O afacere pe care sa o pornesc de la zero, dupa ideile mele. Dupa cateva principii: sa nu necesite o investitie mare, sa faca oamenii din jurul meu fericiti, sa ii multumeasca. Stiam clar ca nu o sa reinventez apa calda.

Mi-am facut primul pandantiv dintr-un snur rosu si un pandantiv primit de la mama mea. Al doilea a fost un cadou facut unei colege. Intr-o noapte am avut o revelatie: “de ce sa nu fac din asta un business”

Am pornit de la un snur si un pandantiv care pe urma au devenit 10, 100 si asa mai departe

Make a wish and make it happen.

E foarte important in viata sa descoperi ceea ce te face fericit. Nu e de ajuns sa stii ceea ce vrei, trebuie sa si actionezi.

Imi place sa cred ca nu vand un produs ci vand indeplinirea unei dorinte (cand persoana isi pune bratara la mana isi pune si o dorinta).

Oamenii uita sa se mai gandeasca la ei – de aceea ii indemn sa isi puna bratara la mana si sa se gandeasca la o dorinta foarte indrazneata. Ma bucur sa primesc mesaje de la oameni ale caror dorinte se indeplinesc. Totul depinde de noi!

Trebuie sa ne mai gandim si la noi din cand in cand, nu sa ne lasam coplesiti de probleme.

Malvina Cervenschi

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 2 / 5. Numar voturi: 1

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?