5
(1)

Acum muuulti ani de zile, am vrut sa facem un partid nou, o “alternativa”, ca sa ajutam tara asta sa iasa din haosul existent si atunci. Eram cativa profesionisti, oameni de afaceri, ce sa mai, niste idealisti/inocenti cu totii. Si printre altele, am zis sa intrebam si noi pe altii, care erau trecuti prin politica, ce parere au. Printre ei era si doamna Adriana Saftoiu, care a contribuit la aducerea noastra cu picioarele pe pamant. 🙂

Fiind un expert in comunicare, cu o experienta uriasa, am rugat-o si pe dansa sa ne spuna ce inseamna succesul pentru ea si ce sfat are pentru cei care vor sa reuseasca in viata. Sfatul cred ca este in top 3 cele mai relevante sfaturi ever inregistrate de StartEvo! Urmariti interviul cu Adriana Saftoiu, este scurt si la obiect: 6:39 minute

StartEvo: Cat de greu v-a fost?

Adriana Saftoiu: Eu am avut 2 succese:

  1. Intrarea la facultate – In ‘87 sa intri la facultate nu era o joaca. Veneam din provincie, eram 11 pe loc. Mi se parea imposibil sa intru. Am intrat printre primii. A fost incoronarea muncii mele de ani de zile. Mama mea zicea “ trebuie sa strangem bani la batranete pentru ca, vezi, in afara ca  citeste, nu stie sa faca nimic”.
  2. Al doilea moment din viata mea care il consider succes este prima intalnire cu fiul meu. Credeam ca nu o sa fiu o mama buna. I-am acordat foarte mult timp, nu am spus “cariera e mai importanta decat copilul meu – sa se descurce!”.

In politica am o varsta mica. La 40 de ani nu poti sa spui ca ai mare succese. Exista realizari la care am participat: Castigarea cu alianta DA in 2004 a alegerilor… Dar nu e neaparat succesul meu.

Intrebati-ma pe la 55/60 ani si atunci va pot spune daca sunt un esec sau un succes.

StartEvo: Cateva sfaturi?

Adriana Saftoiu: Sa stii EXACT ce vrei. Daca nu iti stabilesti corect obiectivul in viata, tot drumul e gresit. Am vrut sa fiu ba soldat, ba sofer de tir, ce n-am vrut sa fiu…. Pe la 15 ani am stabilit ca vreau sa fiu profesor. De cand am stabilit acest lucru, am fost foarte tenace, nu am scapat obiectivul din vedere.

Tenacitate, seriozitate, incredere in tine, prieteni, respect – toate lucrurile astea nu se intampla daca spui ca vrei sa fii printesa dar nu poti, ca nu ai 1.80.

Oamenii neimpliniti sunt cei care isi pun obiectivele gresite. Si care nu se cunosc prea ei si unii vor prea multi, altii vor prea putin!

Stabiliti-va corect obiectivul si o sa aveti o viata implinita.

StartEvo: Aveti vreo carte favorita?

Adriana Saftoiu: Autorul favorit: Gabriel Garcia Marquez, Carlos Ruiz Afon, carti politiste, Emil Brumaru (poet) – sunt foarte multi autori pe care ii descopar.

adriana saftoiu

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 5 / 5. Numar voturi: 1

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?