0
(0)

Pe Eugen Cristea multi dintre noi il stim de la “Feriti-va de magarus”. Are un monolog fascinant, despre viata, reusite, sfaturi si concluzii de o viata. Poate putin cam pesimist, mai ales fata de videourile cu care v-am obisnuit, dar viata nu inseamna numai crestere, succese, ci si greutati, lupte, invingeri. Eugen Cristea, un actor de exceptie, ne face o scurta radiografie a vietii, asa cum o vede dansul. Zice lucrurilor pe nume.

“Dvs nu vedeti ca personajul pozitiv al romanilor, Fat Frumos, il invinge pe zmeu prin smecherie, ca il ajuta corbul, ca scuipa pe el ceva care ii permite lui Fat Frumos sa ii taie capul? Astia suntem, cu astia defilam :))”

Urmariti interviul:

Eugen Cristea: Am 59 ani si o luna.

Am avut si sper sa am in continuare o viata interesanta, dar mai ales o viata “normala” (o viata dedicata muncii cu tine insuti). Fac refererire la o carte a lui Stanislavski (Munca actorului cu sine insusi).

Nu am fost dominat de ideea de a ajunge in frunte, de a ajunge vedeta…

Ma consider un om absolut normal, un om care s-a daruit celorlalti.

Meseria de ACTOR presupune generozitate, nu egoism.

Cea mai mare satisfactie a unui actor o reprezinta aplauzele. Teatrul incearca sa imbuneze marile tare ale societatii si ale omului.

A face bine celorlalti este una din cele mai “dumnezeiesti” din menirile unui om.

Eu am muncit de cand ma stiu.. In 1961, la 9 ani debutam la radiodifuziune. Eram in clasa a 2-a. Ma sculam la ora 7, la ora 8 eram in studio alaturi de imensi actori de la care am invatat foarte mult. De la acea varsta aveam proprii mei bani 🙂

Eu luam 18.60 lei pe ora. Era o suma imensa. Dar nu m-a preocupat acest aspect.

Eugen Cristea: Eu am invatat MODESTIA, in sensul cel mai frumos al cuvantului. Eu am avut foarte multe modele. Acele modele nu era de pe facebook, meebok, bilibook, etc.

Modelele noastre erau Beatles, Queen – erau deschizatori de drumuri/inventatori. Era o viata frumoasa. Mi-a placut sa raman un vesnic tanar. Cred ca asta te salveaza.

Pentru oamenii care doresc sa traiasca cinstit (am ramas in continuare intr-o garsoniera dubla)….

Eu nu am stiut niciodata sa fac compromisuri/concesii.  Faptul ca oamenii imi zambesc pe strada si imi strang mana reprezinta cea mai mare satisfactie. Satisfactie in MUNCA.

Eugen Cristea: Poti afirma cu tarie ca “SE POATE” daca iti vezi de treaba ta.

Viata pana la urma devine din ce in ce mai dura si mai grea. Trebuie sa iti gasesti in tine TARIA de a merge mai departe.

Trebuie sa te lasi cat mai putin afectat de ce e in jur. Trebuie sa iti creezi o celula, un univers (prin familie). Toate acestea iti dau forta de a merge mai departe.

Esti agresat zilnic de programele absolut imbecile ale tuturor televiziunilor.

De ce ne uitam cu placere la programele de televiziune vechi din anii 70-80?

Ii aud pe liceeni cum vorbesc. Mai ales fetele. Ca ultimele “jartele” de pe pamant. Asta ma ingrozeste. Ce modele li se propun acestor fete de liceu? Modelul girafei. Girafa, piticu, unul cu plete, si una cu plete mai mari.

“Feriti-va de magarus” – s-a facut timp de 10 ani. Tot pe seriozitate si pe munca.

La 2-3 ani de la inceperea emisiunii, au inceput sa vina bunicii cu nepotele, care la 4-5 ani aveau unghii facute, rujate, …. Ce presupunea emisiunea? Seriozitate. A fost o victorie a bunului simt.

Eugen Cristea: Am avut nefericita idee sa dau un concurs pentru postul de director la National.

Asta mi-a placut intotdeauna – BUNUL SIMT. Intotdeauna am atacat cu umorul.

Ce sanse de a evolua spiritual un popor cand faci atata bascalie? Ne mai miram de ceea ce vedem? Ne mai miram de limbaj? Eu cred ca acest popor a fost dintotdeauna asa! Democratie prost inteleasa.

Sa ne bucuram de micile bucurii ale vietii. Daca nu facem asta, suntem pierduti.

Eugen Cristea: Respect libertatea interioara.

Forta in noi, taria de a strange din dinti si bucuria ca mai cade o frunza, ca mai creste o margareta.

Dvs nu vedeti ca personajul pozitiv al romanilor, Fat Frumos, il invinge pe zmeu prin smecherie, ca il ajuta corbul, ca scuipa pe el ceva care ii permite lui Fat Frumos sa ii taie capul? Astia suntem, cu astia defilam :))

 

Inchei, facand apel la a ne iubi mai mult.

eugen cristea

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?