0
(0)

Daca vreti sa va distrati si sa si fiti inspirati, atunci va recomandam povestea lui Bogdan Naumovici pentru StartEvo. Este una dintre cele mai haioase si inspirationale care le-am publicat pana acum. Omul a ramas 12 ani repetent in facultate 🙂 Pana la 29 de ani a facut diverse “prostiute”: se trezea la pranz si se culca dimineata. Poker, bere si traznai. A ajuns in strada la un moment dat. A cochetat cu politica, cu presa. A muncit foarte mult si sustinut, ca sa castige o gramada de ani titlul de agentia anului cu Leo Burnett. “Laser, frate!”. “Batman, batman”. Un om WOW, cu o viata WOW si cu niste principii foarte util de aplicat. Recomandam 100%!

Cateva fragmente din interviu:

Sunt Bogdan Naumovici, lucrez in publicitate. Acum vreun an am primit titlul “Publicitarul Deceniului”. Ar trebui sa ma stiti macar din Apropo TV sau reclamele cu Laser Frate si Batman, Batman.

Ce m-a manat pe mine in viata? Este complet nerelevant, dar am sa punctez cateva principii care v-ar putea ajuta.

Bogdan Naumovici: Primii ani de facultate i-am facut pe vremea lui Ceausescu. Eram olimpic la engleza, dar am studiat mate fizica la liceu. Daca faceai filologie nu vedeai Bucurestiul decat in poze cand te repartizau. Am facut liceul de Fizica Atomica la Magurele. Am facut facultatea de TCM (sa fiu inginer). Din anul 3, a venit revolutia. Am facut 3 ani de anul 3. Am facut anul 4 de 3 ori. Am facut anul 5 de 3 ori. Si pana la urma m-au exmatriculat. Asa ca am liceul la baza.:) Sfatul meu nu este sa ramaneti repetent 12 ani de zile.:)

Dar in timpul ala nu am stat, dar nici nu am muncit.

Am fost intre primii care au scris si au vandut Catavencu.

Am facut o firma de distributie de ziare. In mai 90 eram plin de bani. Pana cand au venit minerii. Cum aveam biroul in Teatrul National, am ramas fara birou, fara bani, fara contracte. 🙂

Am fost presedinte la PNL  AT vreo 5-6 ani. Ma duceam pe la Strasbourg. Credeam ca asta o sa fie viata mea.

Am fost traducator la Sindicate.

La 22 de ani a trebuit sa ma angajez pentru prima data. Mama a pierdut si afacerile si apartamentul in care locuiam si ne-am trezit pe strada.

Bogdan Naumovici: M-am angajat la un prieten la o firma de publicitate. 100 usd pe luna. Primele 8 luni de zile nu m-a platit, ca nu aveam comenzi. Dupa 8 luni, am avut prima comanda. Am facut o reclama la Topway. In ziua in care trebuia sa imi dea banii imi zice: “Bogdane, am incercat sa ii inmultesc la cazino azi-noapte, dar i-am pierdut pe toti”. Si i-am zis “Misulica, te iubesc, dar mor de foame. Trebuie sa ma angajez.”

Am zis sa ma duc sa ma fac director de creatie in 1997, la Leo Burnett. Am zis ca mi se pare ca in 6 luni ar trebui sa fiu mai bun decat toti astia care fac reclame, care sunt la televizor. Nu mi-a luat 6 luni, ci 2 ani si ceva pana sa ajung director de creatie la Leo Burnett.

Pentru ca nu eram buni, pentru ca atunci invatam, bajbaiam si munceam foarte mult. Am avut 8 luni cand nu am avut nici o zi de weekend. Am avut 4 ani fara concediu. Era si poezie dar si foarte mult de munca.

La un moment dat mi s-a parut mie ca nu e nimeni NUMARUL 1 pe piata de publicitate. Ba era D’Arcy un an, ba McCann un an si tot asa. Am chemat toata presa si am zis ca de la anul o sa fim numarul 1 timp de 5 ani. Asa m-a dus pe mine capul sa fac asta. Atunci noi eram cotati pe locul 8:). In primul an am pierdut, desi aveam presedintele juriului, directorul de creatie mondial de la Leo Burnett. Am pierdut la un punct. Desi am imbatranit 5 ani in seara aia, mi s-a demonstrat ca poate fi obiectiv un juriu strain.

Din anul urmator am castigat 5 ani la rand.

Eu pana la 29 de ani nu am facut nimic. M-am trezit la pranz si m-am culcat dimineata. Poker, bere si traznai. Si acum trebuie sa ma trezesc de dimineata. Am zis macar sa fiu cel mai bun, numarul unu. Vreau sa ma trezesc cu bucurie dimineata. Altfel o sa fiu frustrat toata viata.

Bogdan Naumovici: Daca tot ma trezesc dimineata, VREAU sa fiu numarul 1.

Cand am facut promisiunea asta, cu 5 ani de agentia anului, d-aia am facut figura cu presa: i-am aruncat pe toti in apa. Fratilor, acum am promis, trebuie sa ne luptam. Jumate din ei au plecat, ca nu le-a placut presiunea. Dar cealalalta jumatate au devenit mai buni si mai motivati.

Cred ca e un noroc de generatie. Generatia 67-68 – decreteii. Atunci Ceausescu a dat un decret ca avortul este ilegal. Atunci ne-am nascut foarte multi copii. Eram foarte multi pe loc la intrarea la liceu, la facultate, la job. Acum vreo cativa ani erau exemple de decretei care facusera ceva in generatia mea. Mungiu, Botan, … In liceul Balcescu, pe care l-am facut eu (actualul Sfantul Sava) eram 26 clase de a 12. Pana la Z! Un teren de sport, 5 minute de pauza, cine joaca fotbal? Asta e cel mai definitoriu lucru pentru generatia noastra. Trebuia sa te scoti cumva.

Cand vorbesc pe la licee ma ingrozesc ca acum pare cool sa fi scutit la sport. SUNTETI PROSTI RAU. Nici o informatia nu e mai importanta decat SPORTUL. Cum e sa castigi, sa pierzi, cum e sa dai pasa in loc sa tragi tu, sa ai un prieten care sa te lase balta, etc. E cel mai formator obiect. Dincolo de mate-fizica, engleza, etc – sportul te mana in viata!

Sa aveti o saptamana plina de INSPIRATIE!!!

bogdan naumovici

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?