0
(0)

Pe Mugurel Radulescu il cunoastem de mai bine de 8 ani, de pe vremea cand lucram la Coca-Cola Romania. Este o super persoana, cu care poti sa vorbesti foarte multe lucruri “intellectually challenging”. El este exponentul clasic al ideii pe care o promovam, ca daca faci ceea ce iti place, o sa ajungi departe. Va invitam sa urmariti o poveste de viata ingramadita in 12 minute. Si sa aplicati invatamintele, ca sa aveti si voi o viata mai frumoasa si mai implinita. 🙂

Cateva idei din interviu:

Sunt Director de Relatii Publice la Coca-Cola Hellenic, ma ocup de Romania si Moldova si reprezinta Coca-Cola Hellenic in asociatiile industriale de la Bruxelles. Desi sunt pe o culme a carierei, sper sa nu fie ultima pe care ajung 🙂

In ceea ce am indeplinit pana acum, pasiunile mele au indeplinit un rol foarte important. Pana in 1989 am ascultat foarte mult radiourile straine (la fel de mult citeam si ziarele straine). Asta mi-a placut mie. Ma pasiona politica internationala.

Mugurel Radulescu: Cand am terminat facultatea, ca inginer eletrotehnist, era frumos, dar nu era mare performanta. Asadar, cand in 1990 a aparut un post la cel mai mare ziar din vremea aceea, am aplicat si am intrat usor. Intamplator il cunoasteam pe seful publicatiei. Si pe baza credintei inradacinate a “pilei”, am fost sa vorbesc cu el in ziua dinaintea concursului. Dar omul mi-a spus “Da, te cunosc, s-ar putea sa fii bun, dar trebuie sa treci prin concurs, pentru ca altfel nu vei avea succes si o sa te dau afara.” Atunci am vazut ca nu e neaparata nevoie de o pila sa accezi la o pozitie 🙂

Am studiat stiinte politice, relatii internationale si mi-am facut un network de prieteni, cu care sa pot discuta si sa schimb idei. M-a ajutat foarte mult in dezvoltarea mea personala. Hobby-urile te ajuta in ceea ce faci tu.

Datorita acestui interes pentru networking, ulterior drumul meu in viata a fost relativ usor. In 1996, la un moment dat am fost invitat sa imi schimb cariera, sa fiu director PR la Ana Group, cu dl Copos.

Mi-am pastrat legaturile cu cei care lucrau la integrare europeana, institutiile europene. Pe urma am aplicat la cea mai mare birocratie europeana. Fascinant lucrul acolo. A fost o imbinare foarte faina intre hobby, network si pasiune.

Ulterior, intalnindu-ma cu un prieten care cauta o persoana pentru Coca-Cola Hellenic, mi-a spus ca as avea sanse. Asa ca am aplicat.

Mugurel Radulescu: Oricat de placut este sa stai intr-o pozitie, parca e bine sa faci ceva mai deosebit a doua zi.

La Coca-Cola HBC a fost o maturizare in pas alert. Nu mai eram nici domnul ziarist, nici domnul diplomat. Aici trebuia sa o iau de la zero, sa dovedesc ce pot face in economia de piata.

Eu am avut ambitia in permanenta sa stralucesc. Baga-te putin in fata. Este important, ca atunci ca te vede lumea si ai si tu satisfactia. Treptat au mers lucrurile aproape de la sine.

Acum am mai multe joburi care sunt complementare. Dar nu mi-am abandonat pasiunea de a face lucruri noi si de a descoperi oameni noi. Altfel te blochezi in rutina. De aici vin ideile, din lateral.


StartEvo:
Sfaturi?

Mugurel Radulescu: Un mare factor de succes este curiozitatea. Si daca si esti inovativ si un pic tenace. Urmareste-ti pasiunile, oricare ar fi. Iti place politica, urmareste politica. Daca iti place muzica, urmareste muzica. Daca iti plac oamenii, viata te va duce acolo unde iti place. E bine sa iti si planifici putin. Este bine sa nu fii insa un sclav al planului.

 

StartEvo: Care este cartea favorita?

Mugurel Radulescu: Citesc mult. Am descoperit acum literatura SF.

 

Mugurel Radulescu: Daca respecti fundamentalele, ce este etic, dormi mai bine noaptea, te intelegi mai bine cu prietenii tai. In final nici nu prea trebuie sa faci compromisuri:)

Celor care urmaresc acest film le doresc mare mare pasiune si fericire!

mugurel radulescu

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?