0
(0)

Dragos Dehelean este un bun prieten al nostru, de pe vremea cand organiza Olimpiadele Comunicarii. In Romania, Dragos este sinonim cu termenul CSR (Corporate Social Responsability), la fel cum e xerox cu copiatoarele si adidas cu pantofii sport. Stiind cat de implicat este pe partea asta, extrem de importanta in business-ul de azi, l-am rugat sa ne povesteasca experienta lui, sa invatam si noi ceva din ea:)

dragos dehelean

Cateva idei din interviu:

Dragos Dehelean: Sunt un antreprenor social. Tot ce am construit are legatura cu un beneficiu social. Cel mai cunoscut eveniment facut de mine: Olimpiadele Comunicarii.

De 6 ani administram portalul ResponsabilitateSociala.ro. Am si o companie care se ocupa de CSR.

Dragos Dehelean: Cum am ajuns aici? E un drum lung, pleaca din primul an de studentie. Sunt din Constanta, am ajuns in Bucuresti la facultate. M-a surprins in mod neplacut Bucurestiul. Am resimtit presiune in murdaria de pe strazi, in saracia oamenilor si m-a facut sa ma gandesc la solutii.

Asa a inceput parcursul meu in sectorul ONG. In 1998 eram inca entuziasmati de ideea de schimbare, inclusiv schimbare politica.

Dragos Dehelean: Am ajuns la dezbateri publice – debate. Scopul debate-ului este sa vorbesti mai bine in public. Timp de 2 ani am participat la cursuri de debate, am infiintat si un club de debate. In primul an de facultate am iesit si primul ca medie. M-am implicat si in asociatia Pro Democratia. Am dezvoltat un cerc de pasionati de dezbateri – de la 2-3 oameni a ajuns la 40-50. Ne intalneam la SNSPA. Asa am infiintat Asociatia de Comunicare Ethos.

Asociatia a inceput sa organizeze evenimente formative. Oportunitatile de practica erau mult mai putine decat acum. Eu deja eram la a doua facultate (de comunicare). Am facut un concurs pe echipe, in care tinerii intrau in contact cu viitorii lor angajatori. Din al 3-lea an s-a numit Olimpiadele Comunicarii. Implicau in fiecare an in jur de 1000 de studenti. Era o bucurie extraordinara pentru mine si partenerii mei.

Din 2006 organizam evenimente cu tema de responsabilitate sociala.

StartEvo: Sfaturi?

Dragos Dehelean: A fost foarte multa munca in spatele a ceea ce am construit. Timp de 9 ani nu prea am simtit primavara cum vine. Olimpiadele Comunicarii se intamplau primavara-vara.

Un sfat: daca vrei sa ai parte de satisfactii deosebite, trebuie sa fii pregatit sa faci sacrificii  – timp liber, familia, plimbare in parc. De pasti faceam ultimele pregatiri pentru evenimente, filmam spoturi.

Pentru cei care vor sa faca ceva de calitate, acceptati sacrificiile.

 

StartEvo: Un moment in care etica a jucat un rol important in cariera ta?
Dragos Dehelean: Tot timpul am simtit o datorie fata de societatea in care traiesc. Toate proiectele care le fac au legatura cu etica. O decizie care ar fi putut sa ma duca in alta directie: in 2004 mi s-a propus sa preiau o functie importanta la Brussels. Dar am preferat sa raman aici, sa nu pierd contactul cu Romania si sa continui proiectele care le dezvoltasem. Aveam o datorie fata de ce am inceput si cei care m-au sustinut mai departe.

 

StartEvo: Ce carti iti place sa citesti?

Dragos Dehelean: Orice. In perioada liceului am fost pasionat de SF. Am scris. Am luat si cateva premii. Si la ora actuala citesc cu mare placere SF, mai ales in zona de “heroic”. Imi plac foarte mult cartile despre management. O carte care mi-a schimbat destul de radical viziunea: “Manager contra curentului”.

Sa fii un antreprenor social este putin mai greu decat alte drumuri in cariera.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?