0
(0)

Bogdan Nitu este fondatorul celei mai premiate agentii de interactive din Romania: Webstyler. E un tip super ok, pasionat de ceea ce face (e control freak, dar se trateaza:) ). Ne stim de multi ani si l-am rugat sa ne povesteasca cum a reusit.

Asadar, daca sunteti antreprenori, viitori antreprenori sau chiar fosti antreprenori, va invitam sa urmariti video-ul, sa vedeti cum a reusit Bogdan Nitu in viata! Si sa vedeti ce greseli a facut pana acum, ca voi sa nu le mai faceti. Pentru ca invatand si impartasind succesele si esecurile devenim mai buni in ceea ce facem.

Cateva idei din interviu:

Bogdan Nitu a venit in Bucuresti in 1997, de la Ploiesti, pentru ca nu mai vroia sa stea acasa cu parintii. Picase la facultate, la ASE.

Fratele lui lucra la o tipografie, ca DTP-ist, si l-a ajutat sa se angajeze si el in aceeasi tipografie. Acolo a invatat sa lucreze in Photoshop , Corel, Adobe Illustrator. Cel  mai mult i-a placut sa lucreze in Photoshop.  A pornit ca o joaca creand etichete, design de ambalaje. Dupa doi ani destul de grei, deja se plictisise. Primul salariu era de 400.000 lei vechi si-i ajungeau de o shaorma si o cola mica pe zi. Dupa vreo doi ani, firma ajunsese mare, avea vreo 200 de angajati, iar fratele i-a devenit sef. Intr-una din zile a trecut pe la tipografie FELIX TATARU si l-a intrebat pe fratele lui Bogdan daca stie vreun DTP-ist ca vroia sa-si angajeze unul. Bogdan Nitu vroia sa plece, asa ca a primit el recomandarea, dar nu i-a zis ca e fratele.

Merge la Felix, acesta il angajeaza, Bogdan Nitu devine al 5-lea angajat, intr-o firma mica, de apartament. Faceau afise de film, si evenimentul de lansare a filmului James Bond in 2000.

Dupa care a plecat intr-o alta agentie creativa de BTL, ajunsa pe piata prea devreme si care nu a rezistat prea mult. Dar aici a cunoscut niste oameni de la care a inteles cu e cu publicitatea. A durat cam 4-5 luni.

In acest timp, fratele mai mic, Cosmin, actualul director de creatie al Webstyler, a venit si el in Bucuresti. Lui ii placea sa lucreze in Flash. Ii facuse lui Felix un logo, care se invartea, si din asta a presupus ca ar sti sa faca site-uri. Si-i intreaba daca s-ar descurca sa faca un site pentru TEXACO.  Au luat proiectul foarte in serios si au castigat 500 USD, pentru un site full in Flash. Bogdan il desena, Cosmin il executa… O saptamana au stat sa studieze alte site-uri.  A fost considerat cel mai bun site local Texaco.  Au primit o scrisoare de multumire, ca respecta branding-ul, toate indicatiile si s-au simtit foarte bine.

Tocmai se lansa Trafic.ro si era atunci la moda Top 100.ro si au pus logo Top100 pe un site de companie. A fost votat instant si a stat peste o luna pe primul loc.  In top erau alte site-uri de socializare, dar nici unul de companie. Si toata lumea se uita pe site si-l studia.

Dupa ce a inceput sa se laude ca a facut acest site, a mai primit un site pentru o agentie de modele. Aveau deja realizate 2 site-uri si au zis ca e vremea sa-si fac propriul brand. A iesit WEBSTYLER. La inceput era ceva amatoricesc. La inceput facturau pe alta firma si de abia din 2002 au facut firma Webstyler. Nu facea bani din asta. Si-au zis ca e vremea sa faca o agentie. Felix a vrut si el sa se implice si a inceput sa-i trimita clienti. Mai cauta si Bogdan Nitu, mai trimitea si Felix de la agentie. Prin toamna lui 2000 – 2001 au facut site-ul Euromedia.

In 2001 a aparut Internetics. Si-au zis ca participat si castiga premii. Au facut site-uri.

Au aplicat si pentru fonduri Phare, dar nu au fost selectati.

In paralel il ajuta si pe fratele mai mare, Adi, facand sales pentru firma lui de prepress. L-a ajutat apoi sa fie foarte convingator in a le expune clientilor de ce au nevoie de un site. A facut site unui client care nu avea computer la birou si care-l intreba: “Eu unde vad site-ul?”.

Cel mai ieftin site 300 USD, iar cel mai scump 2500 USD. In primul an au facut vreo 10 site-uri cu care au participat la INTERNETICS, toate in Flash. Intre timp mai angajasera un om. Un bun prieten de-al lui Bogdan, student la contabilitate, dar era atras de 3D si a adaugat la unele site-uri un pic de html. Asa au luat 8 nominalizari si 2 premii. Asta ia incurajat si i-a facut un nume. Sunt prin putinii care au rezistat din acea perioada.

In 2002 au creat firma si s-au mutat intr-un sediu. Investitia initiala a fost un computer,  pe care deja il aveau si am mai cumparat unul. Cam 1000 euro.  si incercau sa aiba bani pentru ei.

Pentru restul interviului cu Bogdan Nitu, va invitam sa il urmariti live 🙂 Nu vrem sa va stricam surpriza 🙂

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?