0
(0)

Ieri ne-am vazut cu domnul Prigoana senior la Parlament, sa ne inspire si pe noi cu chintesenta experientei dansului de viata. A fost o intalnire si o filmare foarte faina. Printre altele, ne-a sfatuit sa mancam mai multa ceapa si usturoi, ca sa avem imunitatea mai buna (si eu si Alina eram raciti cobza). Ne-a si promis o reteta in acest sens 🙂

Este o filmare marca StartEvo inspirationala, savuroasa, care merita urmarita 🙂 Silviu Prigoana ne spune cum a vandut blugi, cum a lucrat ca ospatar, prin ce drame a trecut si ce planuri are pe termen scurt (printre care o fetita;) ).

Silviu Prigoana

Ca de obicei, va transcriem cateva idei si va uram sa aplicati in viata voastra ce considerati util din experienta dlui Prigoana:)

 

Silviu Prigoana: Nu mi-a fost usor. Nu e nimic usor pe planeta asta. Nu m-a ajutat nimeni, absolut nimeni, cu nimic. Mai mult decat atat, toata lumea m-a tras inapoi. Cum sa pleci tu de la stat, sa iti faci un business? Mi-am dat seama ca daca e sa fac ceva, trebuie sa fac.[…]

Inclusiv intreprinderile unde lucram eu s-au inchis. Am avut momente dificile de trecut. Acum nu as mai lua-o de la capat inca o data. […] Asa cand esti propriul tau stapan e foarte complicat. Sa iti vina in fiecare dimineata instiintari de taxe, impozite. Am tot respectul pentru oamenii care reusesc in jungla asta.[…]

 

StartEvo: Cum era micul Prigoana cand era tanar?

Silviu Prigoana: Rebel. Am reusit sa fiu independent de prin clasa a 3-a, a 4-a. Faceam fotografii la scoala. Vara plecam si lucram ca ospatar la mare. Mi-am creat o stare de independenta fata de toata lumea.

Imediat dupa decembrie, lucram la fabrica de bere din Cluj si am vrut sa imi dau demisia. Directoarea de atunci mi-a zis ca nu exista asa ceva.

Am plecat eu de la fabrica. Eram la sectia de Spirt. S-a desfiintat.[…]

 

StartEvo: Cum ati inceput ca antreprenor?

Silviu Prigoana: E … Complicat :). Toata lumea dupa revolutie, prima investitie era intr-o masuta. Duceai panze de bomfaier si rulmenti. si aduceai blugi Am facut un restaurant. A functionat cam 1 an jumate. Intre timp a decedat si fosta mea sotie. Si am ramas cu 2 copii.

M-am stabilit in Bucuresti. Mi s-a pus eticheta “regelui gunoaielor”. M-a deranjat, pentru ca eu eram regele curateniei, nu regele gunoaielor. Eu curatam gunoaiele, nu le imprastiam:) E foarte complicat sa vorbesti corect despre un om care coboara dintr-un seria 7 cand tu cobori dintr-un tramvai. […]Numai cine nu vrea nu gaseste servici in tara asta.

 

Silviu Prigoana: 3 sfaturi.

  1. Trebuie sa studiezi foarte mult. Nu poti sa te apuci de ceva pana nu stapanesti domeniul. Trebuie sa te perfectionezi. In orice domeniu de activitate trebuie sa te perfectionezi PERMANENT.
  2. Perseverenta. Cand ti-ai pus ceva in cap, sa o tii pe-a ta
  3. Tinteste FOARTE SUS. Daca ai tintele foarte jos, e grav. Niciodata nu o sa avansezi.

Daca devii dependent de televizor, nu mai faci nimic.

 

StartEvo: Ce va place sa cititi?

Silviu Prigoana: Nu imi place sa citesc. Fac parte din tinara generatie. Prefer sa ma uit la un film decat sa citesc o carte. La Parlament citesc foarte mult legislatie. Ai niste raboaje de te sperii. Dupa ce citesti 6 ore la munca, nu mai ai chef sa mai faci acelasi lucru acasa.

 

Silviu Prigoana: Un exemplu de etica. Cand mi-am pus tot popii in cap.

S-a pus odata problema sa taiem pensiile. Si a fost un moment de declin. Si atunci am luat hotararea peste capul familiei – cum adica sa ma iau de popi. Si am depus proiectul de modificare a legii salarizarii.

 

StartEvo: Ce planuri mai aveti?

Silviu Prigoana: O fetita:) O fetita ar fi o incununare a activitatii mele. Singura avere e familia ta. Restul nu conteaza.

Totul e desertaciune.[…] Banii au adus cele mai mari nenorociri de pe planeta.[…] Eu cred ca vom prospera. Tanara generatie deja vede altfel lucrurile.

 

StartEvo: Cuvant de incheiere?

Silviu Prigoana: Sa fiti sanatosi, pentru ca restul se cumpara cu bani 🙂

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?