0
(0)

Felix Tataru: Pot sa zic ca viata mea a stat pana acum sub un verb: A FACE. Tot timpul am facut. Pentru un antreprenor e minunat. Exista si “the dark side”, ca aceasta afacere iti ocupa timpul si nu te mai lasa sa FII.

Pe la 21 de ani am facut o librarie in Buzau. Acolo incepusem seminarul teologic.[…] Nu aveam de nici unele. Si tot uitandu-ma, am gasit un Fond Plastic. […] In fiecare weekend caram carti cu spatele. Un an jumate – a fost prima confirmare ca pot face.

La un moment dat am angajat un tanar din Buzau la agentie (GMP), care mi-a zis ca viata lui a fost foarte influentata de o librarie din Buzau :). […]

Am facut filme documentare cu tematica religioasa. Am lucrat in PRO TV, chiar de la lansare. Am inceput de jos, cameraman. Din 1998 am pus bazele agentiei de publicitate. Aveam 26 de ani. Era o incercare.

Vreo doi ani am stat si la PRO TV si aveam si agentia. Inchiriasem un apartament, aveam 2 angajati. De atunci fac publicitate. Am construit alte business-uri, pe baza de internet. Suntem pionierii comunicarii in online, prin Webstyler. Am facut si o firma de productie video. Am tot facut.

Cel mai fain lucru pe care l-am facut – inspirat fiind de copii nostri, am facut un radio pentru copii (Itsy Bitsy. Nu ne asteptam sa NU gasim in alta parte un radio pentru copii. Dar de ce? Ne-am mobilizat sa intelegem fenomenul.[…]

In materie de business, acest A FACE a fost dublat de un sens al lucrurilor. Fie ca a fost vorba de interesul destul de primar al nevoii de recunoastere. Cu varsta am inceput sa simt nevoia si de SENS.

Cu Radio Itsy Bitsy am simtit un sens pe termen mai lung. Lucrul asta a devenit usor, usor o filozofie de viata. La GMP ajutam branduri sa ajute oameni. Incercam sa facem mai mult decat indeplinirea obiectivelor clientilor.

Noi bagam in mintea oamenilor lucruri. Lucruri bune sau lucruri rele. Ii dai omului mesaje despre el. Mai ales intr-o societate in care modele nu prea exista.

In 2003 am avut un an greu.[…] In acelasi an, un client ne-a dat o teapa (echivalenta cu functionarea agentiei pe 5 luni). Cu ajutorul lui Dzeu am reusit sa trecem peste momentele astea.

Tot in 2003 ne-a venit ideea cu Radio Itsy Bitsy. […] Puterea ideii ne-a dat atata energie, incat am gasit fonduri ulterior.

A mai fost ceva greu – viata mea profesionala a privat familia mea de prezenta mea. Asta a fost o chestie continua. Probabil majoritatea oamenilor intervievati de tine au acest sentiment de vinovatie.[…]

Lucrurile astea te duc intr-o alta perspectiva asupra a ceea ce ai FACUT. Dupa ce tot faci, vine si timpul sa si FII. […]

Felix Tataru: Toti oamenii cred ca au de ales intre cele 3 verbe: a avea, a face si cei mai putini de a fi.

Dumnezeu ne-a dat niste talanti. Si el ne cheama la evolutie. Si noi ne blocam ascensiunea cu asa mare indarjire sa stam pe loc si sa nu evoluam. Asta e un lucru care ma obsedeaza. Cum pot sa fac eu si cei din jurul meu sa evoluam.

StartEvo: Era si un banc. Era un om pe un acoperis, inundatie. Se ruga la Dzeu sa il ajute. Vine un pompier cu o barca. Nu, eu astept de la Dzeu. Vine un elicopter. Nu, eu astept pe Dzeu […] Omul moare. Si in rai: Doamne, m-am rugat la tine si nu m-ai ajutat. Cum sa nu te ajut? Ti-am trimis pompierii, ti-am trimis elicopterul, ti-am trimis salvarea… Doar ca tu nu le-ai luat.

Felix Tataru: Asa e, avem multe sanse in jurul nostru. Trebuie doar sa fim PREZENTI si ATENTI. Posibilitatile sunt nesfarsite. Toti trebuie sa ne gandim ce inseamna evolutie.[…] Cand avem un sistem de valori, cand ne facem o viziune despre viata.[…] Daca stii ce vrei sa faci, e asa de usor sa iei decizii.[…] Eu nu trebuie sa ma compar cu celalalt. Cel mai mare pacat este INVIDIA.

Felix Tataru: “Traiasca capra vecinului” – asta e in semnatura mea de mail de ani de zile. Nu trebuie sa ne mai comparam. E gresit acest lucru. Tu ai alt drum, trebuie sa te compari cu tine insuti. Daca am putea sa intelegem evolutia individuala, ar fi minunat.

StartEvo: Cand am inceput StartEvo, multi m-au intrebat: “Tu ce castigi” Ti-a iesit vreun ban? Nu? Atunci de ce? Cu ce te ajuta pe tine ca ajuti lumea sa evolueze?[…]

La sfarsitul zilei, discutia e cu fiecare dintre noi. Evaluarea e individuala, nu de grup. Fii si mai bun. Daca nu, te culci pe o ureche. Vine lenea si mandria, si… s-a dus.

Orice exercitiu de introspectie te scoate din confort.

Confucius a zis: “Nu-ti fa probleme daca nu avansezi repede. Fa-ti probleme daca nu avansezi! 🙂

 

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?