Mesaj de la Mihai Albu
Pana pe la 35 de ani, nu prea am avut un drum clar. Am experimentat mai mult sau mai putin din multe domenii: de la cele (considerate) mai normale gen, marketing, vanzari, profesorat la facultate, pana la cele “exotice” adica arte martiale, lucrul cu energia, dans contemporan.
Am trecut prin doua facultati: sociologie si psihologie, am finalizat si un master de feminism, apoi am inceput sa studiez psihoetrapia. Pana si aici, lucrurile nu mi-au fost clare de la inceput. Am studiat doi ani Gestalt terapie, am facut o cura psihanalitica de 2 ani, apoi trei ani am studiat psihoterapia individuala a lui Adler. Am ajuns sa practic art terapie si sa organizez singurul program educational in art terapie din Romania.
Acum, unind punctele din trecut (dupa cum spunea Steve Jobs) imi dau seama ca pentru a creste si a-mi da seama ce e cu mine am avut nevoie de continerea psihoterapeutica, de rabdarea psihanalitica, de sentimental comunitar adlerian insa toate s-au fructificat prin impulsul unui mentor.
Poate, daca m-as fi intalnit cu acea persoana mai demult, as fi stiut ce vreau mai devreme. Sau poate nu. Insa tu ai oportunitatea sa incerci asta Acum!
CV Mihai Albu
Consilier psihologic adlerian în supervizare în cadrul APPAR, acreditat de COPSI la data de 30.05.2009, cod personal nr. 07345.
In formare in art terapie, metoda Phronetik®, 2009 – prezent.
A. EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ
2009-prezent: consiliere psihologica si art terapie in cadrul cabinetului Safe Place (www.safe-place.ro) si Asociatiei Romane de Terapii Expresive (www.expresive.ro).
2004-2008: asistent universitar la Facultatea de Psihologie, Sociologie şi Ştiinţe Politice, Departamentul de Stiinte Politice, Universitatea Hyperion, pentru cursuri: “Sociologie generală” şi “Sociologia de gen”.
Iunie-septembrie 2005: consultant (coordonator echipa) pentru a evalua capacitatea guvernelor centrale şi locale in ceea ce priveste integrarea dimensiunii de gen (EGGM) în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Proiectul “O abordare integrată pentru emanciparea politică echilibrată a genurilor” (GBPE).
Responsabilităţi: pregătirea metodologiei necesare pentru revizuirea şi evaluarea EGGM şi implementarea acesteia cu ajutorul cercetătorii din teren; coordonarea activitatii cercetătorilordin teren; elaborarea raportului final.
1999-2000: asistent – departamentul pentru Dezvoltare “Editura Humanitas”
Responsabilităţi: identificarea de noi pieţe; activităţi de marketing; moderator pentru grupuri de Brainstorming şi Focus Group.
1997-1998: asistent – departementul de marketing-vanzari al “Editurii Studentesti”.
Responsabilităţi: dezvoltarea şi coordonarea unei reţele de distribuţie; elaborarea strategiilor de marketing.
1996-1997: cercetător asistent la cercetarea realizată de către departamentul de Sociologie al Facultatii de Sociologie şi Psihologie, Universitatea Bucuresti.
Responsabilităţi: analiza publicitatii electorale în timpul campaniei alegerilor locale şi generale din 1996; identificarea strategiilor de publicitate.
1995-1997: asistent cercetător la “Centrul de Cercetare pentru Probleme de Tineret”:
Responsabilităţi: elaborarea şi aplicarea de chestionare în cercetare sociologică cantitativă şi calitativă; analiza rezultatelor cercetării.
B. STUDII
2005 – 2008: Facultatea de Psihologie, Universitatea Hyperion.
2001 – 2003: master „Studii de gen şi politici publice”, Facultatea de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Administrative şi Politice.
1994 – 1999: specializarea Sociologie, Facultate de Sociologie – Psihologie – Pedagogie, Universitatea Bucureşti.