Mesaj de la Tudor Georgescu
Sunt un om care mi-am urmat pasiunile de cand ma stiu. Am incercat sa nu ma uit la vorbele aruncate in spate si la cea ce credeau altii. Dragostea de munte, bicicleta, calatoriile si descoperirea de locuri necunoscute si oameni noi s-a transformat de-a lungul timpului intr-un mod de viata. Mereu cand am fost cazut, cand am fost bolnav sau am avut o rascruce in viata am fugit pe munte. Poate ca in cautarea unui raspuns. Uneori literalmente am fugit. Muntele a fost refugiul meu, la fel cum mi-a implinit viata intr-un mod in care nimic altceva nu a facut-o. Aici am gasit adevaratele raspunsuri la intrebarile mele. Si, culmea, tot in mine le-am gasit!
Ca sa nu o lungim prea mult, ca ar fi atat de multe de spus despre pasiuni… Cred ca in pasiunile tale te regasesti, iti incarci bateriile, te detasezi de toate “relele lumii”, afli raspunsuri la intrebari pe care nici nu ti le-ai pus. Ne definim prin pasiunile pe care le avem, nu neaparat prin ceea ce facem/muncim la un moment dat.
De mai multi ani de zile ajut si incurajez si pe altii sa isi gaseasca forta interioara pentru a iesi din zona de comfort pe care societatea noastra o ofera. Fiecare dintre noi avem pasiunile noastre. Indiferent de care sunt acestea trebuiesc urmate si traite.
Cu mana pe inima pot sa iti spun doar atat: “Urmeaza-ti pasiunile si visurile! Ia-Te si scoate-Te pe usa si du-Te cat mai departe! Depinde doar de tine cat de sus ajungi! Primul pas pe care-l faci e cel mai important, restul e poveste.”
Sunt convins ca atunci cand tu vei face ceea ce simti si ceea ce te face sa te simti implinit si comfortabil cu tine atunci toate acestea se vor reflecta in atitudinea ta fata de viata. Daca tu te simti bine cu tine atunci vei avea ce sa daruiesti mai departe si celor dragi.
Iti doresc sa ai curiozitatea sa vezi ce este dupa dealul ala din fatza!
Biografie Tudor Georgescu
Biografie:
Educatie: Facultatea de Filologie Hyperion, Licenta +Masterat
Profesional:
Am inceput muncile campului la tara, in satul Jupanesti (Muscel, la poalale Fagarasului) cand eram copil. In familie toti trebuia sa participam la stransul prunelor, merelor, porumbului etc…
La 16 ani vindeam casete in Piata Sfantul Gheorghe din Bucuresti ca sa fac rost de bani de plecat pe munte.
Varsta de 18 ani m-a prins in primul an de facultate, pe banci filologice si filosofice, cum era firesc pentru un tanar entuziast provenit dintr-o familie de filologi si profesori. Am muncit totusi in facultate.
Am realizat timp de 2 ani o ampla bibliografie a lui Brancusi, care sper ca va fi publicata anul acesta (2011). Cercetare la BAR (Biblioteca Academiei Romane) – nu va ganditi la BIRT.
Apoi m-am prins in Editura Scara, ca redactor. Aici am participat la realizarea editiei anastatice a lucrarii “Proverbele Romanilor …” in zece volume a lui Iuliu A. Zanne. (am prefata la volumul VIII). Este vorba despre cea mai mare colectie de proverbe, zicatori si vorbe din popor din LUME!!!! Este o mandrie pentru mine ca am participat la proiectul asta.
Viata m-a dus pe scaunele Primariei Sectorului 1 in functia de consilier pe probleme de integrare europeana. Plafonarea (si o spun cu mana pe inima) pe care am simtit-o intr-o administratie publica m-a facut sa ma indrept rapid spre mediul editorial. Cartile pe care le iubesc.
Am fost pe rand redactor, traducator, redactor sef ca in cele din urma sa ma specializez pe postul de secretar de redactie. Mi-a placut munca asta.
Editor Web si jurnalist la Realitatea.net, Cotidianul..
Alte activitati:
Tamplar si constructor (am construit 3 case intr-un cartier din Brasov, impreuna cu o echipa de mesteri). Interesant timp de vreo 6 luni;
Ghid montan;
Director de magazin de articole montane;
Corespondent pentru diferite reviste axate pe drumetii, natura, munte
Autor a lucrarii “Stefane Maria Ta!” (editie comemorativa a marelui Domnitor Stefan cel Mare, ce cuprinde toate scrierile eminesciene referitoare la Stefan. Prefata, note , comentarii si postfata.) – Publicat
Autor al Bibliografiei lui Constantin Brancusi – “Vademecum Brancusian” – Nepublicat (lucrare stiintifica)
Autor al lucrarii: “Partile corpului omenesc in viziunea eminesciana” (ampla lucrare de cercetare si critica)
Precum si alte minore activitati