0
(0)

Ieri si azi am fost toti 3 la ICEEFest, unul dintre cele mai mari evenimente de internet din zona asta a lumii. Foarte multi vorbitori aveau in powerpointuri poze cu copii care stateau cu nasul in ipaduri, ifoane si alte dracovenii cu sau fara i. Toti vorbitorii spuneau despre noile generatii, care sunt native in noua tehnologie, fata de noi, babalacii, care am vazut un calculator cand aveam 18 ani.

baby-ipad

Si era o mare discutie despre cum accesul la informatie, noile dispozitive mobile si internetul omniprezent schimba si va schimba viata, modul in care gandim, in care invatam, interactionam si asa mai departe. Iar faptul ca juniorii respectivi stateau ‘conectati’ la matrice ii umplea de optimism, mandrie si speranta pe vorbitori. Ia uite cat de tari sunt astia micii, bla bla bla.

Mie mi se pare o tampenie fara de margini aceasta abordare.

Si vreau sa imi explic pozitia.

Oamenii sunt fiinte lenese, ilogice si emotionale. Intotdeauna vor alege drumul cel mai scurt, intotdeauna vor alege lucrul usor fata de lucrul cel greu. Intotdeauna vor alege sa citeasca stiri de tabloid versus romane de calitate. Intotdeauna vor prefera superficialul profundului.

Noile tehnologii le ofera exact ceea ce le trebuie. O cale foarte scurta sa isi satisfaca placerile imediate. INSTANT GRATIFICATION. Carpe diem. Un fast food pentru creier. Entertainment rapid si facil.

Daca va uitati la cele mai traficate site-uri din lume si din Romania, nu sunt cele de cunostinte, gen harvard business review, nasa, discovery, science, mit, etc…  Sunt cele de consumerism facil. Video, poze, jocuri, texte socante, wow, tabloide…, ce pisici a postat vecina pe facebook, ce citate inspirationale a mai publicat nu stiu ce ciudat….

Cand merg la carciuma, vad peste tot invariabil copii abandonati cu ipad-urile in mana, care stau hipnotizati cu orele. Nu stiu sa se joace cu alti copii, nu stiu sa interactioneze corect, stau acolo in lumea lor. Iar parintii sunt mandri de ei. 🙁

La fel, foarte multi parinti (fara ipad) isi lasa copii pe calculator. Pe Youtube. Pe jocuri. Pe chat. Pe Facebook. Si cand la liceu ii intrebi ce stiu sa faca pe calculator, habar nu au. Copii isi pierd ani din viata in mod inutil si periculos. Intr-o epoca in care informatia este omniprezenta, ajungi sa dai search pe google sa afli si cat fac 2 + 2… De ce sa te chinui, daca ai acolo raspunsurile? De ce sa iti supui creierul la cazne prea mari?

Noile tehnologii indeamna la superficialitate. Jurnalistii sunt platiti in functie de cate vizualizari au la articolelele scrise. Normal ca au tot interesul sa arunce bombe care sa creeze dazbateri furtunoase, gen “Dzeu nu exista. Cainii vagabonzi trebuie omorati. Avortul este bun/rau. X-ulescu este homosexual?….

Internetul ne prosteste. Este un fapt dovedit stiintific. Deja abuzul de internet ridica multe semne de intrebare. Am vorbit cu multi angajatori si majoritatea spuneau ca daca vad un candidat ca pierde prea mult timp online respectivul are o bila neagra. Ce poate sa iti spuna despre calitatea unui om care il vezi ca pierde cateva ore pe zi actualizandu-si contul de facebook?

Desteptaciunea nu este data de timpul pe care il pierzi jucand “bubbles” sau “Sanii ucigasi” Dimpotriva.

Asa ca, va rog, daca sunteti parinti, aveti grija sa nu va lobotomizati mostenitorii. Acelasi sfat este valabil si pentru voi. Fugiti cat mai mult de Internetul facil. Este nociv. Credeti-ma, va spune asta cineva care vinde asa ceva de 15 ani de zile in toata lumea 🙂

Daca utilizati internetul, folositi partile utile. Educati-va, comunicati activ, informati-va si cam atat. Nu pierdeti timpul. E prea valoros sa dati like-uri la toate prostiile care le posteaza prietenii vostri virtuali. 🙂

Bafta!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?