0
(0)

Vreti sa ajungeti manageri de succes? Sa fiti impliniti? Atunci va recomandam sa va petreceti 30 de minute din viata sa ascultati acest interviu extraordinar pe care domnul Radu Furnica, un guru in executive search in Romania, ni l-a dat. Este chintesenta discutiilor cu MII de oameni de top management din Romania, pe parcursul a 16 ani de zile. Merita ascultat!

Despre Radu Furnica: Radu Furnica este presedintele firmei Leadership Development Solutions – talent management, talent acquisition, consultanta si advisory work in domeniul capacitatilor profesionale din Romania in ultimii 16 ani.

Meseria mea este sa ajut oamenii sa se dezvolte.

“Being a leader is like being a lady. If you have to tell people you are one, you are not!”

Leadershipul este o consecinta a “ceva”.

Marea majoritatea imi spun “Vreau sa fiu ceva”. Si atunci iau cele mai facile exemple din jurul lor. Marea majoritate, daca nu toti, ajung sa NU obtina ceea ce au dorit alegand acea cale.

Primii 5 ani de zile din compania asta am fost angajatul Korn Ferry Executive Search.

Banul trebuie sa devina o CONSECINTA, nu un scop in sine! Acest lucru m-a ajutat sa obtin lucruri care altfel nici nu as fi visat sa obtin.

Societatea romaneasca sufera de TOPita – boala de a face topuri. Topul celor mai bogati, topul celor mai stralucitori. Aceste topuri scot in fata persoane care devin etalon, care nu sunt neaparat cele mai bune exemple (in opinia persoanei care face topul).

Nimeni nu este cel mai bun intr-un anumit domeniu pentru totdeauna. Si cu siguranta nu este nimeni cel mai bun in toate domeniile.

Singurul lucru care ii leaga pe lideri este SISTEMUL DE VALORI!

Ce i-a facut sa aiba succes nu a fost scoala, MBA-ul sau diplomele sau inteligenta. Ci credinta intr-un sistem de valori care i-au facut sa se comporte intr-un anumit fel.

Acum notiunea de succes este gresit definita. Implinirea e diferita de imbogatire. Succesul inseamna IMPLINIRE, nu IMBOGATIRE.

Acea implinire nu poate veni decat din inauntru.

Implinirea este EXPRESIA NATURALA a ceea ce esti.

Implinirea inseamna sa iti gasesti un SCOP in ceea ce faci.

Mission statement la corporatii sunt facute pentru indoctrinarea angajatilor sa ii indrepte intr-o anumita directie.

A deveni inseamna a deveni intru ceva. Ex: Ghandi, Maica Tereza, Mandela… Oamenii aceia au devenit niste simboluri datorita dedicatiei pentru o anumita misiune. A ramas dupa ei misiunea lor.

Dedicatia pentru o anumita idee a disparut din viata noastra. Ex: sa scapam de comunism (in tineretea mea).

Ma cutremur sa vad ca tinerele generatii au inlocuit acea lupta cu …. un BMW!?! Oamenii isi doresc in ziua de azi consecintele unei inavutiri.

Daca iti doresti sa fii bogat, cea mai scurta cale este sa intri intr-un partid si sa furi fonduri.
Daca succesul inseamna DEVENIRE, daca exista acel scop, ROI va fi incomensurabil mai mare. In sensul satisfactiei profesionale.

Eu fac management de cariera la o buna parte din cei mai buni oameni din tara asta. Toti clientii mei vorbesc de SATISFACTIE (care include banul, dar nu devine un obiectiv).

Oamenii au ajuns in societatea noastra sa se considere un fel de produse. Personal Branding. 🙂 Everything is perception nowaways. Asta e un trend foarte daunator.

Joburile la multinationale sunt cele mai dorite, pe buna dreptate.

Toti sunt obsedati de social media. Eu le spun la toti clientii mei: Fugiti de nu va vedeti de toate astea. E ca un cal troian. Iti distrugi propria imagine tocmai aratand cat de mult te preocupa propria imagine.

Comunicarea ea insasi nu are nici o valoare daca nu ai valoare in produs.

Imaginea Romaniei este data de rezultanta comportamentului romanilor din lume.

Brandul nu este un scop. Succesul nu este un scop. Ele sunt doar consecintele unei existente umane.

Un client de-al meu mi-a vorbit de o calatorie facuta in Apuseni. S-a vazut cu Badea Ion, au inceput sa vorbeasca de problemele lumii. Ce e aia criza, de unde vine? Batranul a zis ca baiul e altul: “A omorat omu rusinea”. Un batran de 90 de ani din Apuseni a reusit sa sintetizeze problema. Responsabilitate, dedicatie, valori umane – care s-au dizolvat.

Satul in care am copilarit eu era independent. 50 de ani dupa, toata lumea din sat e dependenta de stat.

Societatea moderna ne impinge sa imprumutam bani pe care nu ii avem, sa cumparam lucruri de care nu avem nevoie, sa producem impresii care nu vor dura, unor oameni care nu ne intereseaza.

Incercati sa va gasiti pe voi insiva.

Gasiti ce puteti face voi CEL MAI BINE. Devenind cel mai bun, piata imi va recunoaste valoarea. Dar nu ascultati la media din ziua de azi, care va zice ca modelul este Jack Welch.

Multumesc ca v-ati uitat!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?