10 exemple de automatizari de marketing pentru companii

Toată piața se confruntă cu o criză a forței de muncă. Antreprenorii dau din colț în colț că nu găsesc suficienți oameni serioși.
Rata şomajului înregistrată la nivel naţional a ajuns la 3,14% la sfârşitul lunii martie 2024, potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Sunt foarte multe lucruri pe care companiile trebuie să le facă, dar, din lipsă de oameni, nu le fac și pierd bani.

O soluție este AUTOMATIZAREA. Să punem roboții (Inteligența Artificială, programele software și/sau hardware) să facă lucrurile consumatoare de timp.
În continuare vă dau câteva exemple de astfel de automatizări, implementate la clienți de-ai noștri.
#1. Publicare automată de noutăți pe toate canalele lui de social media (facebook, instagram, linkedin, x). Ori de pe site pe social media, ori din Google Sheet pe social media.
#2. Trimiterea automata de newsletter abonaților cu frecvență zilnică sau bi-săptămânală, pe baza articolelor scrise în ultima vreme
#3. Articole scrise cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Noutăți din domeniul X la nivel global care sunt luate din fluxuri de știri internaționale și adaptate în limba locală, cu tonul vocii unui inginer glumeț care este pasionat de promovarea științei
#4. Articole super-optimizate pentru Google, de 1000+ cuvinte pe tematici anume. Aceste tematici au fost stabilite în prealabil cu clientul și se generează periodic 1-10 articole pe zi, limitarea fiind capacitatea clientului de a parcurge si a valida aceste articole.
#5. Crearea de articole pe site bazate pe videouri apărute pe Youtube (pe canalul propriu sau alte canale specifice)
#6. Generarea de review-uri pozitive prin sistemul ”Paratraznet”. Clienții și vizitatorii site-ului care au primit o experiență plăcută sunt rugați să dea între 1 și 5 steluțe experienței. Dacă dau 4 sau 5 steluțe, li se mulțumește și sunt redirectați să dea review și live, pe Google, folosind contul lor. Daca dau 1 până la 3 steluțe, sunt redirectați către un formular de contact, unde să-și descarce frustrarea acolo, formular ajungând la management.
#7. Publicarea de comentarii automatizate, folosind AI. Astfel engagementul unei postări pe social media crește enorm de rapid
#8. Trimis mesaje de follow-up, de reminder clienților sau potențialilor clienți. ”Vedeți că peste 7 zile vă expiră garanția la produsul X. Puteți să o prelungiți de aici.”, ”Vedeți că vă expiră ITP-ul/RCA-ul/Asigurarea/….”
#9. Trimis certificate/diplome personalizate în format .pdf, direct pe Whatsapp, pe numerele utilizatorilor
#10. Automatizare pentru onboarding client. Experiența imediat după semnare va determina percepția noului client dacă îi place sau nu, dacă regretă sau nu că a luat decizia să lucreze cu tine. Secvența de mesaje care se trimite, asigurarea că totul funcționează corect pentru client, ca folosește serviciul/produsul, că are astfel șanse reduse să nu fie extrem de mulțumit.
Aceastea au fost doar câteva exemple.
Dacă doriți mai multe detalii, ne puteți contacta.