5
(1)

Sandra Pralong este o persoana cu care nu te mai saturi sa vorbesti. Este o persoana cu experienta uriasa: Natiunile Unite, Presedentia Romaniei, Newsweek, CNN, Fundatia Soros, etc, etc. Aveti aici un link la CV-ul ei, sa ziceti WOW. O cunosteam de mai bine de 1 an, dar prietenul nostru (voluntar si ambasador StartEvo), Mihai Albu, a filmat-o, cu noi de fata.

Sandra ofera o perspectiva noua si cu care noi suntem 100% de acord, prin prisma experientei noastre de viata. Va invitam sa urmariti filmuletul. O sa va ajute sa evoluati mai rapid in viata daca aplicati ce se spune aici.

Sandra Pralong:  Am plecat din Romania, m-am format in strainatate si m-am intors dupa Revolutie la 30 de ani.

Am venit cu PRIMUL avion comercial care s-a pus pe aeroportul Otopeni, dupa Craciun.

M-am format in familie, in idea ca viata nu iti apartine in totalitate. Este o obligatie pe care o ai sa dai ceva inapoi comunitatii in care te-ai nascut si in care traiesti. Bunicul meu era carturar, a scris vreo 23 carti, cand venise din prizonierat din Rusia si in Romania. El m-a invatat sa dau ceva inapoi.

Am plecat de la un job la Newsweek si am venit in Romania sa pun pe picioare Fundatia Soros.

Ce am invatat si ce am inteles este ca ORIUNDE IN VIATA INTAI TREBUIE SA DAI. Motivul foarte pragmatic: daca tu esti cel care dai intai, ai posibilitatea sa ai pretentii si sa fii tu cel care decizi cui vinzi ce vinzi.

Sandra Pralong:  Intai fac munca voluntara. Intai ofer studii. Intai ofer disponibilitate.

Daca intai ceri, cum vad eu foarte multi tineri din Romania, deja din start te elimini din competitie. Cand ceri intai, nu mai esti autonom. Cel caruia ceri are ascendent asupra ta. E din start o propozitie pierzatoare!

In Romania trebuie sa invatam mai mult valoare autonomiei, nu a individualismului. Conteaza sa fii autonom, sa fii o persoana, sa fii cel care decide asupra valorilor tale, asupra “sertarului” care te pui in viata. Nu o poti face decat daca esti primul care “call the shots”.

Sandra Pralong:  Instinctiv foarte multi tineri incep sa inteleaga asta, pentru ca incep sa faca voluntariat. Sa dati tot, peste tot.

De ex, intai te implici intr-o organizatie ecologica. Vezi daca iti place. Cateodata am avut joburi in care as fi platit sa fac ceea ce ei ma plateau sa fac. Incerci ecologie, marketing, moda si pe urma vezi ce iti place.

Sandra Pralong:  E un speech foarte interesant pe care vi-l recomand a lui Steve Jobs de la Standford. In viata poti sa conectezi pasii doar in retrospect. Daca ai ales o cale care te inspira trebuie sa mergi cu instinctul tau.

Un lucru interesant in credinta este “INCREDERE”. Nu intr-un personaj fantasmagoric cu barba si mustati. Ci INCREDERE in samanta din interiorul tau, in adn-ul tau.

Nu trebuie sa iti determini tu la inceput cale, in mod habotnic.

Ce mi se pare foarte interesant in zilele noastre este ca fiecare ne cream jobul nostru.

Sandra Pralong:  Am creat o nevoie de mine, intai oferind.

StartEvo: Ce carti iti plac?

Sandra Pralong:  Nu imi place beletristica. Imi plac biografii. Acum citesc biografia lui Price. Cartea mea de capatai este “Structura revolutiilor stiintifice” a lui Thomas Kuhn. Tot ce ne inconjoara este in miscare. Libertatea mare pe care mi-a dat-o aceasta carte a fost ca cei care vin din exterior, paria, sunt tocmai cei care fac marile salturi calitative. Daca esti considerat un outsider, poti sa fi un creator care face saltul in domeniul respectiv. Am citit aceasta carte pe la 19-20 de ani.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 5 / 5. Numar voturi: 1

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?