0
(0)

Alice este o femeie foarte energica si ambitioasa. 29 ani, din Ploiesti, are o firma de rent-a-car si a organizat o asociatie nonprofit “Femei in afaceri”. Are o poveste de succes foarte frumoasa, care merita studiata si trase invataminte. In continuare, asa cum v-am obisnuit, cateva idei din cadrul interviului.

 

Am inceput de la 18 ani. Primul pas a fost plecand in Grecia. Ai mei isi faceau vacantele in Grecia. Am mers si eu cu ei si dupa 2 zile m-am angajat ca ospatarita. L-am angajat si pe fratele meu si am stat o luna jumate. 🙂

M-am intors (se termina vacanta) si am intrat la facultate. In primul an am lucrat ca receptionera la un cazino mare din Bucuresti (fostul Sofitel).alice botnarenco

Doi ani de zile am lucrat pe piata de capital, dupa care m-am intors in Ploiesti. Dar nu era ce vroiam eu. Dupa 2 ani de zile stand in Ploiesti si facand din cand in cand Grecia am hotarat ca trebuie sa ajung in Bucuresti. Aveam vise foarte mari. Vroiam sa ii demonstrez tatalui meu ca pot sa fac ceva pe picioarele mele.

Tatal meu lucra in cadrul armatei – rigiditate foarte mare. Ai mei nu vroiau sa dau la facultate in Bucuresti, nu vroiau sa imi iau carnet de conducere. Exact asta am facut:)

Dupa 2 ani de zile am devenit antreprenor si am construit prima mea firma de rent-a-car. Initial am vrut sa fac o spalatorie auto, dupa care am trecut la un restaurant cu specific romanesc. Tatal meu, neavand incredere in mine, nu era foarte ‘darnic’ cu propunerile mele.

Intr-un final a venit ideea cu inchirierea masinilor: prima masina am cumparat-o din banii castigati pe piata de capital. Plus masina tatalui si o masina in leasing si am dat drumul la firma de rent-a-car. Nu aveam bani de promovare. Am profitat de faptul ca puteam sta pe internet si sa imi promovez afacerea. Ma mandresc ca acum 2 ani de zile situl meu era primul pe google dupa “rent-a-car”. Am petrecut multe nopti sa-l optimizez.

Alice Botnarenco:In 2005, cand am dat drumul la firma de rent-a-car am muncit foarte mult. Faceam pe soferul, faceam si transferuri la aeroport. Din 2005 pana in 2008 a fost un boom al afacerilor si rent-a-carul mergea. In Ploiesti era concurenta foarte mica. Eram eu si inca o firma. Cu multa bataie de cap si multa placere. M-a ajutat si faptul ca imi plac foarte mult masinile – nu obosesc niciodata cand conduc.

In 2007 mi se indeplinea visul sa ajung la Bucuresti. Toate se intampla cu un scop. Am vrut sa ma dezvolt, aducand alti 2 colegi. Dar am ramas tot singura. Iata-ma in Bucuresti, singura, cu masinile, incercand sa imi dezvolt business-ul. Si am reusit. In 2009 criza a lovit pe toata lumea si domeniul auto nu a mai mers la fel de bine. Dar nu ma plang. Am clienti din 2005. Eu sunt foarte corecta si vreau sa fie totul perfect. Tin foarte mult la lucrurile astea si conteaza. Acum se vad profesionistii in afaceri.

Alice Botnarenco:In 2009 am dezvoltat pe linkedin un grup de femei de afaceri (care lucreaza in companii sau sunt antreprenoare). Noi ne-am dezvoltat pe online. Faptul ca lucrez cu oamenii pentru mine este o sursa foarte mare de energie.

 

StartEvo: Ce sfaturi de cum sa reusesti:

Alice Botnarenco: Trebuie sa ai foarte multa rabdare. Si foarte optimista. Niciodata sa nu te gandesti sa nu faci ca poate nu iese.

Ce imi propun, se intampla.

Totul este sa fii optimist! Sigur se poate! – asta este atitudinea.

Scrie pe o hartie si pune-o pe frigider: Gandeste pozitiv, vei reusi. Daca nu merge asta, cu siguranta o sa mearga altceva.

 

StartEvo: Ce carti citesti?

Alice Botnarenco: Am o biblioteca plina de carti de business, toate citite pana la mijloc.

 

StartEvo: Cuvant de incheiere:

Alice Botnarenco: Sa fie mai increzatori si mai optimisti. O atitudine mult mai pozitiva.

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?