0
(0)

Va plac inceputurile de an? Mie da. Sunt ocazia unui nou inceput. Sunt optimiste. Cu totii spunem: anul asta o sa fac si o sa dreg. O sa dau jos din burta. O sa invat sa skiez. O sa castig mai multi bani. O sa stau mai mult cu familia. O sa… o sa… o sa…

Si de multe ori, cand ajungem in T1, stam si ne miram: a mai trecut un an si nu am facut un anume lucru pe care mi l-am propus. Din nou :). De ce oare? Totusi, au fost 365 de zile… Cum de nu am reusit? Au fost stelele potrivnice? Soarta? Am avut alte prioritati? Si daca te iei la bani marunti si nu te minti singur, ajungi sa gasesti raspunsul, oricat de neplacut ar fi el pentru tine. Si de obicei, una din problemele majore este ALOCAREA TIMPULUI.

Ei bine, am ajuns la concluzia ca pierdutul alocarea timpului are un grad mare de similaritate cu luatul pulsului.

Pulsul se exprima in batai de inima pe minut. Nu trebuie sa stai 1 minut sa numeri de cate ori iti zvacneste artera. Trebuie doar sa numeri timp de 10 secunde si pe urma sa inmultesti cu 6.

La fel si cu administrarea propriului timp. Este suficient sa observi cum incerci sa iti indeplinesti obiectivul initial intr-un interval de timp fractionat care sa fie relevant ulterior multiplicarea lui. Poti spune ca daca urmaresti ce faci intr-o zi/saptamana/luna/trimestru, poti emula rezultatul pentru un an intreg. Cu alte cuvinte, daca freci menta 3 luni intr-o anumita privinta, sunt sanse mari sa continui aceasta activitate nelucrativa si restul de luni…. Si atunci, daca inmultesti rezultatele de pe un trimestru (care sa zicem sunt aproape de zero) cu 4, rezulta tot aproape zero.

Sigur, aici sunt cateva discutii:

1. Simptomul de ingrasatul porcului in ajun, care este reprezentativ pentru romani. Lasi totul pe ultima suta de metri. Poate sa functioneze sau nu. De 2 ani de zile, copii care dau bacalaureatul pot spune mai bine. 😉
2. Nu o sa vedeti niciodata un sportiv de performanta care sta o saptamana si zace uitandu-se la seriale, si apoi se antreneaza o saptamana, dupa care iar pauza. Constanta in timp este esentiala pentru performanta si mai ales pentru ramanerea din forma.
3. Am mai discutat de “Puncte de inflexiune” in viata si de posibilitatea sa ti le creezi oricand singur. Un punct de inflexiune te poate ajuta cateodata sa ajungi pe scurtatura la obiectivul dorit. Dar foarte putini oameni sunt constienti de acest lucru si atunci, evolutia constanta trainica ar fi singurul lucru pe care il pot face si sa aiba o certitudine maxima ca o sa-i ajute.

Astfel, daca te monitorizezi singur si te intrebi periodic: “Ce am facut in ultimul timp pentru obiectivul meu?”, cel putin, daca nu il indeplinesti, nu o sa mai fii surprins de ce.:)

Asa cum zicea un om destept: “Trebuie sa masori ca sa stii de unde ai plecat, unde esti si unde vrei sa ajungi”.

Nu pierdeti timpul! E valoros si nu se intoarce inapoi.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?