0
(0)

Multi dintre noi am fost crescuti in familii in care MODESTIA a fost prezentata ca o virtute. “Mama, fii cuminte, fii modest. Nu-i frumos sa te lauzi! E rusine!“. Opusul modestiei este laudarosenia. Si sa fii laudaros este, in sinea lui, un termen peiorativ.

Alb si negru. Materia si antimaterie. Bun si rau. Dar, ca orice in lumea asta, nu exista nuante pure de alb si negru. Exista doar diverse nuante de gri. Si lauda de sine nu mai este atat de rea…

Traim intr-o lume in care sa fii modest este un lucru care contravine principiilor darwinismului si iti cauzeaza pierderi.

paun

Perceptia lumii despre tine este data de 2 factori:

1. ce zic altii despre tine

2. ce zici tu despre tine.

Daca esti modest (in acceptiunea clasica a termenului) inseamna ca trebuie sa NU te lauzi cu reusitele tale, cu punctele tale forte. Daca faci asta, automat sansele ca ceilalti (potentialii clienti) sa auda de tine scad foarte mult. Scad sansele sa fii de succes. Scad sansele sa fii de succes comercial/sexual/sentimental/etc, etc.

Viralitatea informatiei ca un produs/om este bun este un lucru supra-estimat. Daca produsele bune s-ar vinde de la sine, atunci nu ar mai fi mediocritate pe piata (produse proaste, servicii proaste, specialisti prosti, etc). Totul ar fi impecabil. Dar realitatea arata total altfel.

Si mai ales ca toata lumea se auto-promoveaza (sau se auto-lauda!) – Inclusiv cei mai buni din domeniile lor se lauda/marketeaza pentru a fi si mai de succes. Mercedes se lauda in reclame. Microsoft se lauda. Apple se lauda. Victorinox. Toata lumea se lauda.

Exemplu: sa luam 2 companii. Una care face produse de o calitate exceptionala si una care face produse mediocre. Ultima are un marketing si distributie impecabile, prima este varza. De cele mai multe ori produsele mediocre castiga si cel de calitate moare de foame, desi, daca diferentiatorul ar fi doar calitatea, situatia ar fi invers.

Traim intr-o lume in care perceptia este totul!

perceptia este totul

Un om care se lauda intotdeauna va fi ales in defavoarea unuia care nu se lauda (prezumand ca toti ceilalti factori ai ecuatiei raman la fel). Un student care se lauda va primi note mai mari si recomandari mai bune de la profesori.

Lauda este legata in mod direct cu brandul personal. Inseamna constientizarea punctelor forte personale si comunicarea lor catre ceilalti. Tot regnul animal foloseste aceasta lauda pentru succesul individului, dar si pentru succesul speciei. Masculii au pene frumoase, se infoaie, oracaie cel mai tare, au coarne, se umfla in pene, fac show, tocmai pentru a avea succes la sexul opus.

Cunoaste-ti punctele tari si promoveaza-le. Scoate-le in fata. Lauda-te cu ele. Altfel, cu modestia o sa ramai in urma. Societatea actuala la nivel global o demonstreaza la fiecare colt.

Faceti lucruri de calitate si laudati-va! Puneti-va in valoare!

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?